Wednesday, January 20, 2010

Hantu hantu siam

1. Malam tadi jam 12 tgh mlm aku nekad memindahkan lemari gemuk tinggi 5 kaki itu! Hebat semangat tahun baru ini!.. namun aku sangat menyesal kerana sebelum itu menonton muvi Phobia2. Seksanya jiwa ini, jam 12:07 seorang diri aku menolak lemari sambil baca ayat kursi. Dasar penakut. Pelbagai gambaran hantu bermuka ju-on bermain di kepala. Hantu di dalam lemari, di bawah katil, tepi tingkap, merangkak meniarap, rimas aku. Berkali-kali aku mengingatkan diri aku bahawa jika selama ini aku tak pernah tgk hantu,, maka malam ini pun sama,,, tak mungkin hijab mata aku ini dibuka. Alhamdulillah, lemari usai diubah. Aku pun tidur jam 2pagi tanpa kelibat hantu.
2.Aku tak pernah dan tak ingin tgk hantu secara realiti,. dulu ada budak pecah masuk rumah, aku kejar aku ingat adik-adik dan bila kelibat itu hilang (budak itu bersembunyi) aku terus panik memikirkan aku telah nampak hantu. Masa itu umur 17 tahun, bangun jam 5pagi untuk study. Tak jadi study, terus masuk sambung tidur, pucat. Budak bertuah itu berjaya melarikan koleksi CD lagu dan sterio bilik rusli.
3. Muvi Phobia2 mmg best gila!! aku salute lah idea mamat siam ni, kreatif inovatif ... tak sabar tunggu sequence phobia,, dan kisah budak budak berempat kawan baik tu. kasi twist itu ending.

3 comments:

rusputih said...

penakot dari dulu.

yi ya ni said...

tak penah suka tgk citer hantu.. sbb selalu menjerit, bukan sbb hantu, sbb org yg tgk sekali menjerit.. ahaks..

ruslina-redzuan said...

haha. aku kaki jerit gak, bukan penakot,, tapi tekejot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...