Thursday, August 18, 2011

Mika & Mummy

Orang kata kalau baby tidur- emaknya kena tidur sekali. Sebab nanti emaknya tak cukup tidur.
Mula-mula aku ignore ja petua tu. Ya lah, time Mika tidur la nak makan, nak bekung, nak bertungku, nak mandi, nak check email, nak search internet, nak tgk drama..nak make calls, nak sms, nak whatapps. Huuuh. Sibuk ok time pantang ni.
So bila malam mula la nak tenang2 nak siap2 buka aircond lalu masuk selimut. Baru sejam tidur Mika merengek lapar. Aku yg masih berpinar kepala ni pun terhuyung-hayang angkat si kecil. Kepala sakit-badan penat. And guess what-susu pun tak keluar bila badan penat. So si bayi pun menyusu tertidur menyusu tertidur on off on off berlarutan sampai dua jam. Tidur sejam - bangun menyusu lagi 2jam sbb tak puas. Si emak nya dah jadi moody tak dapat tidur- nak menangis rasa..:..( A few times it happen then i realize the reason behind this madness. Its because i dont sleep when the baby sleeps!
Lesson learned:::::::
Sekarang Mika sdg tidur.
Mummynya pun nak tidur. Ada lagi one hour before the little one gets up. Zzz

4 comments:

HiDayah@GM said...

Hello Mika! awak ni cute lah mcm ibu jek aunty tgk :)

wah crus, sure mencabarkan jadi ibu. mmg tabik la kat semua ibu diseluruh dunia :)

Asna said...

benar..tidur waktu baby tidur.sy dulupun trsalah langkah..hehe..kesannye?jadi stress psl xckup tdo.pastu ignore vitamins doc bagi.elok mkn sume.iron utk elak lenguh sna sni,bcompleks utk penenang,vit.c cpt baikkan luka jahitan..n apa lg ye dokot bg?hehe..silalah makan,kalo x jd mcm sy yg stress memanjang time pantang...;p...so cute mika...

cek P said...

so cute...muka mcm ko laa che rus..
tp idung ayah die kot..hehe
ape full name mika?..mikail?..ehehe

gee: mmg penuh kesabaran jd ibu nih..
ms preggy pn dh rs mcm2..
sakit badan n penat memanjang..
never tot of that..nmpk cm relax jer..
tp tula..byk cabaran byk pahala :-)

Anna said...

Gm: ya; masa melahirkan tu teringatkan emak, masa jaga anak pun teringat emak. Respect pd kaum ibu-especially yg anak dua-tiga dah.

Asna: tambah lg satu pil- pil sembelit! Haha

Cikpi: ya namanya Mika- bermaksud bijaksana, tenang dan manis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...